Despre copii

Expertii din SUA avertizeaza cu privire la o boala misterioasa aparuta la copii

Specialistii americani sunt ingrijorati din cauza unei boli misterioase asemanatoare poliomielitei, care a determinat paralizia membrelor a 20 de copii din statul California.

Potrivit unor studii, aceasta afectiune poate provoca paralizia rapida si slabirea severa a corpului. Ea poate determina imposibiliatea unor pacienti de a-si folosi cele patru membre, scrie The Independent.

Boala copii

Expertii spun ca, desi a fost aplicat un tratament complex, in unele cazuri nu s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate a celor bolnavi.

Pana in acest au fost identificate in SUA 25 de cazuri de pacienti care sufera de aceasta boala. Ea ii afecteaza in primul rand pe copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 16 ani.

Unii dintre bolnavi au suferit o paralizie, in cazul altora manifestandu-se si ingreunarea respiratiei.

Potrivit sursei citate, copiii care s-au imbolnavit fusesera vaccinati impotriva poliomielitei.

Medicii care au examinat aceste cazuri au spus ca maduva spinarii pacientilor a suferit leziuni asemanatoare celor provocate de poliomielita.

Expertii afirma ca aceasta boala a aparut pentru prima data in SUA in anul 2012 si s-a raspandit tot mai mult de atunci. Cu toate acestea, specialistii spun ca o epidemie este exclusa, asemenea infectii fiind extrem de rare.

„Stim sigur ca nu este poliomielita”, spune doctorul Keith Van Haren, de la un spital pediatric al universitatii Stanford. Acesta a observat ca pacientii care au aceasta boala sufera o paralizie a membrelor, ea avansand la nivelul maxim in doua zile.

Din pacate, pacientii nu si-au mai recapatat mobilitatea membrelor nici dupa sase luni.