Despre copii

Ce rol au anticonceptionalele in mentinerea unei relatii?

O cercetare care a fost realizata de savantii din cadrul Universitatii Stirling a evidentiat ca exista o conexiune intre anticonceptionale si nivelul satisfactiei dintr-o relatie. Cercetatorii afirma ca femeile care apelau deja la anticonceptionale in clipa cand si-au cunoscut actualul partener sunt mai putin satisfacute din punct de vedere sexual si mai putin atrase fizic de acesta.

Rolul anticonceptionalelor in relatie

Potrivit datelor publicate de BBC, femeile sunt satisfacute de alte aspecte ale relatiei, riscul ca aceasta sa se termine fiind si mai mic. Psihologii sunt de parere ca exista aspecte negative, dar si pozitive prin utilizarea pilulelor de acest fel.

Expertii au constatat ca reprezentantele sexului frumos care iau anticonceptionale au si relatii mai de durata, cam cu circa doi ani mai lungi.

Intr-un alt studiu, expertii avertizau ca pastilele anticonceptionalele afecteaza si preferintele femeilor in ceea ce priveste mirosul corpului partenerului. Femeile, in loc sa caute barbati opusi din punct de vedere genetic, se indreapta catre cei asemanatori din punct de vedere genetic.

In intervalele in care nu este cel mai fertila femeia se va simti mai atrasa de barbatii pe care se pot baza in postura de tatici

Specialistii sustin ca inainte de casatorie, cu cateva luni, femeile ar trebui sa aleaga o metoda de protectie non-hormonala, pentru a se reasigura ca atractia exista.

In situatia femeilor care nu utilizeaza niciun mijloc de protectie care implica hormoni, fluctuatiile hormonale sunt mai mici, iar ideea generala ramane aceeasi. In intervalele in care nu este cel mai fertila, femeia se va simti mai atrasa de barbatii nu neaparat frumosi, diferiti din punct de vedere genetic, dar pe care se pot baza in postura de tatici.

Acest studiu a fost publicat de jurnalul Proceedings of the Royal Society din Marea Britanie.