Table of Contents
In zilele noastre viitorii tati le stau alaturi partenerelor de viata in timpul travaliului si, uneori, al nasterii. In cazul in care urmeaza sa asisti la travaliu, fii atent la cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci sau sa le spui.
Nasterea unui copil este foarte emotionanta si pentru tata, nu numai pentru mama, desi uneori tindem sa ignoram acest lucru. In cazul in care vei fi tata in curand si vei asista la travaliu si poate si la nasterea bebelusului vostru, Qbebe ti-a pregatit o lista cu cele mai importante 10 lucruri pe care nu trebuie sa le faci sau sa le spui in aceste momente delicate.
Nu intra in panica!
Indiferent cat de tare sufera viitoarea mama, nu intra in panica! Sau cel putin nu ii arata ei asta.
Nu scapa lucruri din mana, nu te lovi de pereti cand mergi, nu uita bagajul pentru maternitate acasa, nu cauta cheile de la masina avandu-le in mana. Nu o ajuta la nimic, ba dimpotriva, ca partenerul ei de viata, stanca pe care trebuie sa se sprijine in aceste momente, are chipul impietrit de groaza si repeta la nesfarsit: „O, Dumnezeule… O, Dumnezeule… O, Dumnezeule… ”
Nu adormi daca ea nu doarme!
Este posibil, mai ales la prima nastere, ca travaliul sa dureze multe ore si in majoritatea timpului sa poti fi alaturi de ea. Indiferent daca travaliul a inceput in miezul noptii, sau ca dureaza mai mult de 24 de ore, nu ai dreptul sa adormi.
Daca in tinerete puteai sa pleci de la petrecere la cursuri sau serviciu si apoi sa te intorci la petrecere, nu te vor ucide acum o zi sau doua de nesomn. In cazul in care aveti norocul sa beneficiati de o rezerva in care o poti insoti pe toata durata travaliului, nu te intinde pe un fotoliu sau un pat pentru ca vei rezista mai greu somnului. Mai bine plimba-te, bea multe lichide si fii in permanenta atent la viitoarea mama.
Nu te vaita!
Indiferent de natura suferintei tale, nu intereseaza pe nimeni! Fii barbat si nu te plange ca ti-e foame, ca esti obosit, ca te dor picioarele sau spatele, ca ti-e sete sau ca in spital miroase infiorator! Gandeste-te ca viitoarea mama a copilului tau suporta in aceste momente un stres fizic si psihic pe care nici macar nu ti-l poti imagina.
Gandeste-te ca in aceste momente nevoile si suferinta ei sunt pe primul loc si ca, fiind alaturi de ea, participi la nasterea copilului tau.
Author: Corpul Uman