Majoritatea copiilor mici au tendinta de a musca parintii sau pe ceilalti copii, parteneri de joaca. Trebuie spus ca micutii ajung sa isi muste jucariile, hainele, suzetele, degetele pentru ca experimenteaza!
Potrivit psihologilor, nu este grav daca copilul tau se afla in aceasta etapa de experimentare. Prin acest demers, micutii nu fac altceva decat sa invete. Un parinte nu trebuie sa-l invinovateasca sau sa il pedepseasca pe cel mic. Medicii sunt de parere ca bebelusii nu isi propun sa raneasca pe nimeni, insa fac acest demers atunci cand sunt tensionati. Cei mici nu cunosc posibilitati de a isi elibera frica, furia, frustrarea si musca.
Exista si momente cand copiii musca pentru a-si arata dragostea. Daca se intampla un astfel de aspect, va trebui sa il tratezi pe cel mic cu caldura, din cauza ca frica il poate speria. Iubirea ta il va ajuta sa depaseasca problemele.
Cum se pot inlatura frustrarile celor mici?
Specialistii mai spun ca muscatul nu elibereaza tensiunea interioara, ci faptul ca a muscat pe cineva ii agraveaza supararea si se simte vinovat, micutul devenind frustrat.
In aceste moment, este bine sa te apropii de el si sa ii spui ca regreti ca n-ai fost suficient de aproape de el ca sa-l tii in siguranta. Trebuie spus ca in acele momente poate ca micutul incepe sa planga sau chiar rada, semn ca tensiunea incepe sa se elibereze.
Potrivit opiniei psihologilor, nu numai parintii pot sa faca acest lucru, ci orice alta persoana care a vazut incidentul. Trebuie sa tineti cont de faptul ca micutii trebuie ajutati sa isi poata elibera furia, mai spun specialistii.
Author: Corpul Uman